Weblog 22-03-20

Tja, wat ga je dan schrijven? Het is de eerste weblog sinds augustus vorig jaar en vele mails heb ik mogen ontvangen met de vraag waarom ik geen blogs en vlogs meer maakte. De waarheid is dat het afgelopen tijd voor mij de meest verschrikkelijke periode van mijn leven is geweest. Een scheiding na 10 jaar samen is daar de oorzaak van en alle daarbij komende onzekerheid. Hoe zou het gaan met de kids, kon ik in dit huis blijven wonen, kon ik nog wel doorgaan met duivensport en natuurlijk een wervelstorm aan emoties die hieruit voortvloeide. Het is een hele grote zwarte bladzijde en heel zware tijd voor me geweest. Dankzij enkele mensen die ik nu dan ook echt als vrienden ben ga beschouwen is er uiteindelijk dan toch duidelijkheid gekomen over de woonsituatie en de duiven. De persoon over wie dit gaat weet dit, wenst niet in de publiciteit te komen maar wil deze man toch heel erg bedanken voor de aangeboden hand.

Door het wegvallen van alle onzekerheid is er een enorme last van mijn schouders gevallen en is eigenlijk het herstel van de “normale” gang van zaken weer ingezet. Ben ik er al helemaal? Nee dat zeker niet maar dankzij vrienden gaat het nu wel weer goed met me en heb ik weer zin in de dagelijkse gang van zaken. Naast deze vrienden heb ik ook heel veel heil gevonden in het sporten. Door te gaan hardlopen, kickboksen en krachttraining te gaan doen kon ik mezelf telkens weer ontladen en ik zou dat dan ook iedereen willen aanraden.

Nu dan maar weer terug naar de dag van vandaag, het is nu 22 maart en normaal zouden dit weekend reeds de eerste leervluchten zijn. Heel de wereld is echter in de ban van het Corona virus wat overal de dagelijkse gang van zaken heeft lam gelegd. Ik zal heel eerlijk zijn en moet bekennen dat ik een van de mensen was die er heel licht over heeft gedacht, het was een hype en niet meer dan een gemuteerde griep. Inmiddels ben ik hier wel van terug gekomen en neem dan ook volledig mijn verantwoordelijkheid als het gaat om de spelregels. Een geluk die wij als duivenliefhebbers dan weer hebben is dat wij een passie aan huis hebben en dan hebben we ook nog mazzel dat het weer de afgelopen week prima is geweest. Ook hier zijn de duiven van de week meerdere malen naar buiten geweest en wat is het een genot om die duiven door de strak blauwe lucht heen te zien scheren. Hoewel er door het Corona virus veel onzeker is  houd ik me voorlopig toch maar aan de reguliere planning voor wat betreft kweek, voeding, training en verduisteren.

Voor mij houd dit concreet in dat de eerste jongen al zijn gespeend en de meeste vliegduiven na een periode samen nu weer apart zitten. De jongen zijn tot op heden nog verdeeld tussen doffer en duivin en de komende tijd zullen er steeds meer op eigen benen gaan staan. Ook de tweede ronde van de jongen is reeds uitgekomen en zullen komend weekend geringd moeten worden. Daarbij zijn dan alle door mij benodigde jonge weer gefokt en zullen de kweekduiven tijdelijk worden gescheiden om omgekoppeld te worden. Net als vorig jaar ben ik dit jaar de producten van Belgavet weer gaan toepassen gedurende de kweek. 2x in de week word het voer aangemengd met Joostmix, bicepthorax en twister olie. In het water 2x Belgasol van Belgica de Weerd en Gentochol en daarmee is de kous voor deze kweekduiven af. Ik heb dit vorig jaar voor het eerst bij de kweekduiven gedaan en is me meer dan goed bevallen. Ik vraag best veel van mijn kweekduiven en mijn ervaringen waren dat later in het seizoen de kwaliteit van de jongen welke gefokt werden minder werd. Hier en daar kwamen jongen niet meer op zoals ik dat wil dus het uitvals percentage was vond ik te hoog. Na het in 2019 toepassen van bijproducten bij deze kweekduiven is deze terugval helemaal verdwenen en daarom dan ook de gemakkelijke keuze om ook in 2020 deze producten te blijven gebruiken.

Terwijl ik deze blog aan het schrijven ben bereikt mij het bericht dat mijn leermeester Kees Jansen is overleden. Kees is de man die mijn heeft geleerd hoe je goed met duiven moet spelen. Niet zozeer door me te dicteren wat ik moet doen maar door me logisch na te laten denken. Ik kwam met Kees in contact in 2003 en dankzij zijn duiven en zijn lessen ben ik vanaf toen op een goed niveau gaan spelen. Ook toen Kees in 2006 stopte met duiven en later ook toen ik tijdelijk stopte is het contact altijd goed gebleven. Kees staat aan de basis van al mijn successen en ook het plezier wat ik in de duivensport heb. Zijn naam vind je op deze site diverse keren terug in introducties, blogs enz. Kees heeft erg geleden aan de gevolgen van kanker en heeft na jarenlange strijd nu rust gevonden. Deze veschrikkelijke ziekte is ook de reden dat ik mijzelf heb opgegeven om een Swim to fight Cancer te gaan doen hier in Breda. Dit houd in een zwemtocht van 2km door de singels van Breda met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor kanker onderzoek. Kunt u nog wat missen doneer dat dan via https://www.fightcancer.nl/fundraisers/frankzwiers/swim-to-fight-cancer-breda

Voor nu hou ik het voor gezien maar wel met de doelstelling om weer regelmatig een Blog en ook weer een Vlog te gaan maken. Houd de site dus in de gaten en allen veel sterkte gewenst in deze bizarre situatie waar we nu in leven met het Corona virus.

By | 2020-07-28T11:26:04+00:00 maart 23rd, 2020|Blog|