Weblog 23-01-2019

Eind januari en de kweek is in volle gang. De kweekduiven zijn op vrijdagavond 11 januari gekoppeld en hoewel ik wat twijfel had vanwege de kou de afgelopen dagen gaat het fantastisch. Van de 23 koppels hebben er 22 reeds gelegd. Het geeft mij aan dat net als met het spelen van duiven dat extra inzet baat heeft. De afgelopen jaren was de eerste ronde altijd een gedoe, de duiven kwamen met grote verschillen met hun eieren en ook de bevruchtingsgraad was de eerste ronde lager dan de overige ronden. Hoe het met de bevruchting staat kan ik nu niet zeggen maar dat er reeds op dag 11 22 van de 23 koppels hebben gelegd stemt me wel erg positief.

Afgelopen weekend was ik in Roemenie voor de beurs, het was net als in 2018 weer geweldig. Ik ben groot fan van de Roemeense duivensport, met mijn 37 jaar ben ik daar van gemiddelde leeftijd en de liefhebbers gaan er ook echt allemaal voor. Ook waren we present bij de nationale huldiging wat een gala avond was gepresenteerd door een nationale tv bekendheid. De aandacht die er is voor de kampioenen en vooral ook vanuit alle aanwezigen is iets waar wij hier in Nederland nog heel veel van kunnen leren. Entree voor deze avond was €60,- en samen met partner €80,- wanneer je dit afsteekt tegen het salaris wat de gemiddelde Roemeen heeft is dit erg veel. Toch was het helemaal vol!!! Ziet u dat in Nederland al gebeuren?? Ik niet namelijk, de mentaliteit is er heel anders en ik hoop dat ooit in Nederland ook nog mee te maken. De beurs zelf was zeer klein maar er zal geen enkele standhouder geklaagd hebben over interesse. Op een gegeven moment stonden ondanks dat het binnen druk was nog 500 man buiten te wachten voordat ze naar binnen konden. Ik stond er met de duiven van Dr. de Weerd pigeons en wij hebben een zeer goede beurs gehad daar. Volgend jaar ga ik zeker terug. De duivensport leeft er enorm en is veel minder gebonden aan allerlei belachelijke regels. Toegegeven is dat er ook wel erg ruig met duiven word omgesprongen, jonge duiven worden gespeeld tot bijna 1000km en jaarlingen gaan rustig 3 of 4 keer mee naar een marathon vlucht. De duivenaantallen liggen op deze vluchten al snel tussen de 8000 en de 13000 duiven en groeit nog jaarlijks. Mijn voorspelling is dat over een jaar of 10 Roemenie een van de grootste duivensport landen van Europa is.

Aankomende vrijdagavond ga ik de vliegduiven koppelen, ze zijn ongeveer hetzelfde voorbereid als de kweekduiven echter omdat het voor vele duiven nieuw is verwacht ik dat het wel iets minder soepel zal gaan verlopen. De kweekduiven laat ik vervolgens zondag opnieuw beginnen en hoop zo de eieren van de kweekduiven te kunnen verleggen onder de vliegduiven. De eieren van de vliegduiven hebben reeds een bestemming bij een liefhebbers die afgelopen jaar een schitterend debuut maakte op Barcelona. ( blog gaat verder onder de foto)

Momenteel heb ik een veiling van 19 duiven online op Herbots, het is de eerste keer dat ik daar veil dus maar afwachten hoe een en ander gaat lopen. Wat opvalt is dat de belangstelling voor de duiven die het bij mij gemiddeld het beste doen ( lijn Mark van de Berg) de minste belangstelling genieten. Wellicht voor u een kans om voor een leuke prijs een knappe duif aan te schaffen. Deze veiling loopt tot donderdag 31 januari 14:00 uur. Een directe link naar de veiling vind u hier: https://www.herbots.be/en/pigeon-bids/zwiers-frank

Ook is zojuist de 3e video log online gegaan, veel kijkplezier.

By | 2019-01-23T21:33:11+00:00 januari 23rd, 2019|Uncategorized|