Weblog 23-09-18

Zo, het zit er op en ik ben er helemaal klaar mee voor dit seizoen. De jongen hebben hun opleiding afgerond en afgelopen zaterdag heeft dan ook gelijk de selectie plaats gevonden. Net als vorige jaren heb ik gekozen om de jonge duiven op de jonge duiven vluchten te spelen. Ik ben me ervan bewust dat het verlies percentage aanmerkelijk hoger ligt dan op de navluchten echter ik ben ervan overtuigd dat ze er veel meer ervaring mee opdoen en zo als jaarling veel minder makkelijk verloren gaan. Overigens ben ik het ook niet een met de uitspraak “fond kost veren”. In mijn ervaring zijn er 2 momenten dat is serieus duiven verspeel. Het eerste moment is met de jonge duiven de eerste 3 vluchten. Het volgende moment is de eerste marathon vlucht voor de jaarlingen. De rest van de tijd beperken de verliezen zich op de vluchten vaak tot enkele duiven per seizoen.  Vooral het eerste verlies bij de jaarlingen zie ik als echte selectie. Voor die tijd hebben ze vaak niet verder gevlogen dan 500-550km en dan is 900km een flinke sprong.  Mijn ervaring is dat degene die dat prima vervullen en dus fit thuiskomen dat je daarmee verder moet. Prijsvliegen bij de jaarlingen heb ik nooit als vereiste gezien en dat zal voorlopig zo wel blijven. Ik bedenk me dan telkens weer dat zowel ”Kian”, “Le Bernard” als “Amber” als jaarling van 2x zetten geen enkele prijs wonnen. Mijn tip is heb wat geduld met fondduiven en reken ze af op hun prestaties als 2 jarige.

Even terug naar de jonge duiven. Mijn jonge duiven hebben nu dus in totaal 10 vluchten gehad waarvan 3 vluchten met 2 nachten mand gehad. Ze hebben heel zware vluchten gehad en vluchten met een harde wind mee, grote warmte als ook flinke regen buien.  De overgebleven jongen heb ik nu dan met een gerust hart verhuisd naar de afdeling van de oude duiven. Ze mogen hier ruien en alvast een mooie plek zoeken voor het volgende jaar.  In navolging op mijn debuut dit jaar op Agen ZLU zal ik komend jaar enkele ZLU vluchten meer spelen. In mijn programma wat ik heb opgesteld voor 2019 zullen dat Pau, Agen, Barcelona, St. Vincent en Perpignan zijn waarbij Agen wederom is bedoeld voor de jaarlingen.  Toch heb ik een liefde voor de middaglossingen en dan vooral voor St. Vincent en Dax ( U zult begrijpen waarom). Ook deze 2 vluchten zal ik komend jaar zeker gaan spelen en hoop ik ooit nogmaals te mogen winnen.

Het seizoen is dus teneinde en ook de kweek is in afrondende fase, bij kweekduiven en bij de top 3 van Agen ZLU liggen de laatste jonkies.  Voor 90% zijn deze allemaal al gereserveerd maar wellicht dat ( als alles meezit) nog enkele jonkies beschikbaar zijn voor verkoop. Ik overweeg om ze dan eens op mijn eigen site te zetten tegen vaste prijzen. Voordat het zover is moeten ze eerst goed opgroeien en voldoen aan de eisen die ik eraan stel.

Hou de website dus in de gaten.

 

By | 2018-10-23T14:35:28+00:00 september 23rd, 2018|Blog|