Weblog 24-09-2015

Een huis vol met Engelse liefhebbers die met een grote touringcar ons kleine huisje en duivenhokje kwamen bezoeken. Het gebeurde allemaal afgelopen dinsdag 22 september. De Engelse Tour organisator Tony Bates had een ruime maand geleden contact met me opgenomen of ik interesse had om wat duiven te laten zien en wat te vertellen hoe er in Breda werd gespeeld.

Speciaal voor deze gelegenheid hadden zowel ik, mijn vrouw als mijn broertje en vader een vrije dag genomen om te ondersteunen met dit geheel. Om 10:30 kwamen er in totaal 22 liefhebbers uit Engeland aan onze deur, ze moeten een 100m lopen omdat de grote bus niet bij ons in de straat paste. Nadat deze heren en dame door mijn vrouw en vader waren voorzien van koffie/thee en koek heb ik een korte intro gegeven over hoe wij de duivensport spelen, waarom we deze keuze hebben gemaakt en de resultaten die zijn behaald en met welke duiven. In onze uitbouw hadden we tentoonstellingskooien geplaatst waar we enkele kweekduiven in hadden gezet. Mijn broertje heeft deze kweekduiven laten zien aan de Engelse delegatie die we hadden verdeeld in 2 groepen, 1 deel ging dus de kweekduiven bekijken en de andere helft nam ik mee naar het vlieghok. Bij het vlieghok heb ik de diverse kopvliegers van de afgelopen jaren laten zien en er wat over verteld, verder kwamen er vragen over het voer, verduisteren, verlichten en waar de goede duiven vandaan komen.
Zo goed als ik kon heb ik al deze vragen beantwoord.

Unaniem waren de liefhebbers het er over eens dat “Golden Future” een heel speciale duivin was en dat daarnaast Kian en Tevez grote indruk maakte bij de kweekduiven. Bij de vliegers waren vooral Constance, Blue Beauty, Balthazar en Miss Januari erg populair. Ik had enkele duiven uitgezicht die eventueel verkocht konden worden. Hiermee heb ik ook de grootste fout gemaakt, in de mand zaten duiven uit mijn Van Dommelen en Batenburg duiven, echter na het zien van de GF lijn en de vd Berg duiven was hier nog maar weinig interesse voor. We hebben dus weinig verkocht maar dit was ook zeker geen doelstelling voor deze meeting. Al met al was het met name door de hulp van Suzan, Erik en Pa een geslaagd evenement, heel erg bedankt voor de hulp.

Op eigen hok is al het stro inmiddels uit de hokken verdwenen en ben ik dus inmiddels weer een echte krabber. Nou ja……. Ik probeer het hok 2x per week schoon te maken.
Ook zijn de oude en jongen nu volledig geselecteerd. We hebben voor volgend jaar 54 oude duiven. Hiervan zijn 30 oude duiven en 24 jaarlingen. Het programma voor volgend jaar zal wederom vooral gericht zijn op de nationale NPO vluchten en wil ik graag deelnemen op Barcelona/ Perpignan .
De jaarlingen zullen ook wat extra gespeeld worden omdat 2016 waarschijnlijk het laatste jaar zal zijn dat er op dit adres gespeeld gaat worden met de duiven. Ik stop zeker niet met duiven maar de tijd is toch gekomen voor een volgende stap m.b.t. huisvesting van het gezin.

Tevens heb ik afgelopen weken contact gehad met André van Boxtel ( Van Boxtel reclame) en hij heeft voor mij een nieuw logo ontworpen, een nieuwe stamkaart gemaakt en zal ook de website een ander uiterlijk gaan krijgen aankomende winter. Ik zit er een beetje tweeledig in. De huidige site heb ik met veel liefde en nog meer tijd zelf gebouwd. Aan de andere kant heeft Andre mij er van overtuigd dat de site niet alleen mooier maar ook overzichtelijker en makkelijker bij te houden gaat worden. Wel zal ik alle oude weblogs, nieuws berichten enz. overzetten naar de nieuwe site. Niet alleen voor de lezers maar ook zeker voor mezelf. Regelmatig kijk ik de weblogs terug hoe ik bepaalde zaken een of twee jaar eerder aanpakte en of ik er wellicht nu anders over denk.

Ook deze winter zal er dus nog genoeg te doen zijn m.b.t. de duiven en de website.

By | 2017-03-27T11:35:15+00:00 september 24th, 2015|Blog|