Weblog 25-5-2022

Na enkele maanden geen weblog te hebben geschreven heb ik er nu dan toch wat tijd en motivatie gevonden om weer eens wat te schrijven. De afgelopen weken bereikte mij diverse berichten van liefhebbers die het blijkbaar leuk vinden om de berichten op mijn site te lezen. Sommigen vroegen of het wel goed met me ging, of ik wel met duiven ging spelen dit jaar…..

Om iedereen even gerust te stellen , ja het gaat prima met me, ja ik speel dit jaar met de duiven. Wel heb ik duivensport op een iets lager pitje staan dan de afgelopen jaren… er is nog zoveel meer wat ik leuk vind om te doen namelijk.

Maar goed even terugkomen op de duiven. Voor mij ligt de focus uitsluitend op de Internationale vluchten dit seizoen en de bedoeling is dan ook om deze allemaal te spelen. St. Vincent middaglossing laat ik dus lopen al vind ik dit echt een van de allermooiste vluchten die er zijn. Hiervoor is gekozen om het mezelf dit jaar zo makkelijk mogelijk te maken met indelen en gefaseerd koppelen van de duiven. Op moment van schrijven zijn de duiven wekelijks mee geweest met de vereniging en 1x als africhting bij Hank. Helaas is het zo dat de afstand die de duiven met de africhting in Hank krijgen flink gereduceerd is en het daardoor in mijn ogen niet meer voldoende is om de louter daarop in te spelen. Om deze reden korf ik deze week dan ook mijn duiven in voor een eendaagse fond vlucht vanuit Issoudun. Het is sinds 2017 niet meer voorgekomen dat ik dit doe maar in mijn ogen is het helaas nodig om ze een keer wat dieper te laten gaan en dan is 370km gewoon niet genoeg.

We zitten nu ongeveer een maand voor Internationaal Pau en dat betekend dat er nu serieus werk gemaakt wordt van de duiven. De verduistering is beëindigd en de schemertrainingen zijn begonnen. De duiven zitten nu nog op 1x per dag trainen en dan wel 90 min. Dit doen ze overigens prima. Wel heb ik wat problemen met de roofvogel, gisterenavond werd er weer 1 uit de lucht gepakt door de havik. Dit was aan het einde van de training met als resultaat dat er ’s- avonds slechts 1 duif binnen was. Inmiddels zijn de meeste weer terug maar ontbreken er toch 3 op het hok. Hopelijk houdt dit snel op en kunnen de duiven veilig trainen.

 

Net als afgelopen jaren zijn de duiven gevaccineerd tegen paramixo/ paratyfus en pokken. Op de hokken ligt sinds vorige week stro dus heb ik ze eveneens behandeld tegen wormen en luis. De jaarlijkse geelkuur volgt over anderhalve week en dan is de medische voorbereiding gedaan. Omdat ik niet graag een winning team verander is de voeding zoals gewoonlijk van Beyers en bestaat voor de oude duiven inmiddels uit 100% Koopman All-in One. Ook de bijproducten welke beschreven staan in het systeem hebben weer hun intrede gedaan. Momenteel krijgen ze 2x per week de Joostmix prepare in combinatie met twiterolie en belgaforme olie over het voer. In het water zit tijden deze dagen Gentochol. Als de duiven zaterdag thuiskomen van de eendaagse fond dan zit er in het water Minerals, Enegrydrink, Broncho en Gentochol. Dat is heel veel echter ik verwacht dat ze maandag weer 90 min trainen en dan hebben ze dat gewoon nodig. Over het voer zit zaterdag Joosmix recovery en daarmee is de dag van thuiskomst gedekt.

Zondag en maandag zit er Jodaline in het water en dinsdag woensdag Sitrici.Dit is zoals ik het sinds 2019 doe met de bijproducten. U kunt deze producten allemaal bestellen op www.pigeonfeed.be

De jonge duiven doen inmiddels ook hun ding en vliegen goed. Een paar weken geleden was het echter helemaal mis met ze en vielen er van de een op andere dag ineens enkele om. Na consult van Jan van Wanrooy zijn ze direct geent met Paramixo/Rota en enkele dagen gekuurd met Belga Amco en Cobel.. dit heeft er voor gezorgd dat de schade beperkt bleef gelukkig. Ze krijgen als voer 50% Koopman All-in one, 25% paddy en 25% zuivering.

Voor nu is iedereen weer up to date en zal ik vanaf heden weer wekelijks een kort verslag doen van de stand van zaken.

 

 

 

By | 2022-05-25T13:15:24+00:00 mei 25th, 2022|Blog|