Weblog 26-07-2021

Marseille is weer gespeeld en het werd een mooie open vlucht. Het was prima weer over de gehele vluchtlijn en met een lichte tegenwind gecombineerd met temperaturen boven de 25 graden zou het een vlucht worden zoals wij marathon spelers het graag zien. Helaas is dit mooie weer maar van korte duur en staat er voor komend weekend voorlopig helaas weer een straffe zuid westen wind in de voorspellingen.

Maar goed even terug naar Marseille. De vlucht kreeg een dag eerder dan gepland de vrijheid en dat was een zeer correcte beslissing. Grote hulde aan de organisator in deze voor deze flexibele instelling. Dat het een pittige vlucht zou worden kon je van te voren al voorspellen en persoonlijk had ik geen enkele Nederlandse aankomst verwacht op de dag van lossing. Ik zat er naast en op de kortere afstanden werden toch op de dag zelf al 10 duiven geconstateerd. Om nog enigszins mee te doen in de kop van de uitslag zou er dus vroeg in de ochtend al geklokt moeten worden. De wekker stond om 05:00 en rustig werd er naar buiten gegaan om de thuis zittende duiven te verzorgen. Net klaar en zittend aan een bakje thee knalde de 19-769 direct uit de lucht op de klep. Omdat ik al even niet meer op de meldingen had gekeken had ik geen idee wat de stand van zaken was. In eerste instantie gelijk de duif verzorgd met een Vitaboli en een Total recovery en daarna rustig in het hok gezet. Op mijn telefoon begonnen de felicitaties al binnen te komen dus toch maar even gekeken waar deze duif geplaatst was. Het bleek de voorlopig 6e nationaal te zijn dus een echte kopprijs. Uiteindelijk zou hij nog worden verslagen door 2 duiven op verdere afstanden dus eindigen op plaats 8 Nationaal.

De eerste duif, de 19-769 is omgedoopt tot “Bernardinho”. Hij is een zoon van de “Le Bernard” welke in 2016 de eerste Nationaal St. Vincent won. De moeder is “Rhea” een dochter van de “Barry” van Verweij- de Haan. Als jaarling won deze duif een prijsje op Agen maar niks bijzonders. Eerder dit seizoen op een waaivlucht vanuit Pontoise raakte hij verdwaald en kwam pas een week later weer thuis. Op Pau miste hij omdat ik hem geen regenjas had meegegeven maar nu op Marseille heeft hij zich gerevancheerd.

Ook de tweede aankomende duif was nog mooi op tijd en won een 55e Nationaal. Deze duivin was de partner van de “Bernardinho” en is een zus van de super duiven “Neo” en “Mad Max”. Als jaarling won ze reeds een 44e Nationaal op Agen en heeft nu dan ook haar tweede kopprijs te pakken.

In totaal winnen 5 van de 8 gezette duiven hun prijs dus ben zeker tevreden met deze vlucht.
Van Carlo Dominicus kwam nog een leuke referentie binnen, hij won eveneens een kopprijs op Marseille met de 24e Nationaal!! Deze duif is dan weer een kleindochter van mijn stamduivin “Golden Future”. Carlo van harte gefeliciteerd en we zullen voor de zoveelste keer samen op het podium staan.

De komende week staat Narbonne op het programma. Helaas zijn de voorspellingen niet zoals ik ze graag zie ( veel wind mee helaas). Op deze ploeg zullen vooral jaarlingen gespeeld worden aangevuld met een enkele oude duif. De poulelijst is net ingevuld en ik kom aan 24 stuks. Een herhaling van 2020 ( 5 duiven bij de eerste 30 nationaal) zal het met deze omstandigheden zeker niet worden maar hopelijk komt er toch weer een duifje op tijd.

Op de website staan momenteel nog enkele duiven te koop aangeboden. Hieronder ook een halfzus van de “Bernardinho” ( Uit “Le Bernard”) en uit de topkweker “Frankenstein”. Deze duiven zijn allemaal 6/8 weken oud en kunnen reeds voor de vroege kweek in 2022 ingezet worden.

Tot slot wil ik nog even aandacht vragen voor de Swim to Fight Cancer.
Ik heb al vele donaties ontvangen en daarvoor enorm bedankt!!
Zoals gezegd zal ik onder de duivenliefhebber een jong verloten uit de best presterende duif van 2021. Er is zeker nog tijd om te doneren dus kijk eens op https://www.fightcancer.nl/s/6772/7340

 

By | 2021-07-26T10:25:37+00:00 juli 26th, 2021|Blog|