Weblog 28-07-20

Een nieuw vluchtweekend dus ook weer een nieuwe weblog 😉.

Afgelopen weekend stond internationaal Agen ZLU en sectoraal Bordeaux/Perigueux op het programma. Door mij is gekozen om uitsluitend ZLU te spelen dit seizoen dus ik heb al mijn jaarlingen ingemand op Agen. Deze duiven werden afgelopen vrijdag om 07:00 uur gelost en gezien de niet heel zware omstandigheden (voornamelijk westenwind en gematigde temperaturen) zou dat betekenen dat de duiven ’s avonds zouden moeten arriveren. In de avond kwamen er diverse toeschouwers  voor de aankomsten van Agen. Ze kwamen vanuit verschillende delen van Nederland om te komen kijken dus dat voerde de druk wel op. Met zo’n 10 man in de tuin kon er dus gewacht worden op de duiven. Na het binnen komen van de eerste Nederlandse meldingen in Limburg hadden we uitgerekend dat om nationaal aan de kop te vliegen er geklokt moest worden rond 20:00 uur. De tijd verstreek en er kwam maar geen duif, ik begon er zelfs aan te twijfelen of mijn duiven wel geschikt waren voor marathon vluchten op 1 dag. Ik weet dat mijn duiven het vermogen hebben om ’s nachts te vliegen, dit werd vorige week mooi geïllustreerd door “Mad Max” met een aankomst om 01:24. Gelukkig was de twijfel van korte duur want om 20:15 spotte vriend Willie-Jan een duif die aankwam jagen. Hoewel deze aankomst niet zo extreem vroeg was zoals in 2018 en 2019 was ik met de uiteindelijke 14e nationaal zeer gelukkig. Na deze aankomst kregen we 10 minuten pauze om de duif te verzorgen met een vitaboli van Belgica de Weerd en een Total recovery capsule van Belgavet. Toen om 20:25 de tweede duif arriveerde ging het pas echt los met aankomsten om: 20:25, 20:27, 20:28, 20:31, 20: 33, 20: 38, 20:39, 20:52, 21:00, 21:18, 21:22, 21:22 en 21:37. Vooral duif 2 t/m 8 kwamen aaneengesloten thuis en maakte zo een enorm mooie serie met 8 prijzen bij de eerste 75 nationaal. Alle twijfels over het wel of niet kunnen finishen op 1 dag zijn in een klap helemaal weggenomen door deze schitterende vlucht.

Kijkend naar de afstammingen van de ’s avonds aangekomen duiven viel vooral op dat de duiven “Kian”, “Bonte Lady” en “Amber” veelvuldig in de afstammingen voor kwamen. Wat ook was om te zien is dat er kinderen van of “Neo” of “Aurora” ’s avonds thuis waren. Een goede beslissing dus om deze naar het kweekhok te verhuizen. Ook heb ik de afgelopen weken weer vele referenties binnen mogen krijgen. Zo won Martin de Poorter op Pau 19e en 39e nationaal met een 50% en 25% Zwiers duifje. Eddy Peperkamp bevestig maar weer eens goed om te kunnen gaan met de Zwiers duiven en won op St. Vincent de 10e Nationaal wat zijn tweede kopprijs achtereen betekende op 2 edities van de grootste nationale klassieker vanuit St. Vincent,. Auke Rekker won 15e Nationaal Perigueux met een kleinkind van Frankenstein x Golden Future. Falco Schoenmaker kende een geweldig debuut op de ZLU en won o.a. de 45e Nationaal, ook dit duifje is gefokt uit een duif die hij hier in Terheijden heeft gehaald. Ook wat dichter bij huis wist Gert Jan de Hoogh een geweldige uitslag weg te zetten op Bordeaux, met een kleinkind van Le Bernard/Amber/Golden Future won hij de 55e nationaal tegen meer dan 10.000 duiven. De mooiste referentie kwam van Edwin en vader Wiersma uit Sibculo, zij wisten de 4e Nationaal Perigueux te winnen met een duif welke gefokt is uit kleinkind “Amber” tegen 8.004 duiven, grote klasse heren!! Zelf presteren blijft voor mij het mooiste maar als anderen lukken met je duiven is dat toch ook wel erg leuk.

Net als vorige week zal ik de exacte begeleiding weer neerzetten met alles wat de duiven hebben gekregen als voorbereiding op Agen ZLU:
Maandag:
Voer: schoon voer, 100% Beyers Koopman all-in one
Water: Jodaline ( Belgavet)

Dinsdag en woensdag
Voer: 100% Beyers Koopman all-in one
Water: Sitrici (Belgavet)

Donderdag
Voer: 100% Beyers Koopman all-in one
Water: Schoon water

Vrijdag:
Voer: 100% Koopman All-in one, hierover Joostmix prepare (Belgavet) en Formeolie (Belgica de Weerd)
Water: Schoon water

Zaterdag:
Voer 75% Koopman All-in one en 25% Energiemengeling, hierover Joostmix prepare  en Forme olie
Water: Orni speciaal ( Belgica de Weerd) en Gentochol (Belgavet).
Extra: vanwege het vochtige weer en omdat er bij controle een klein beetje coccidiose was geconstateerd een Belga Coxi (Belgica de Weerd) opgestoken

Zondag:
Voer: 50% Koopman All-in one en 50% Energiemengeling, hierover Joostmix prepare  en Forme olie
Water: Orni speciaal ( Belgica de Weerd) en Gentochol (Belgavet)

Maandag
Voer 50% Koopman All-in one, 50% Energiemengeling
Water: Belgasol ( Belgica de Weerd)
Extra: mix van Pinda’s, Kaas en schapenvet en bij pakken voor inkorven een vitaboli (Belgica de Weerd)

Inmiddels zijn ook de duiven voor de volgende vlucht alweer onderweg naar de losplaats. Voor mij word het de eerste keer dat ik zelfstandig mee doe aan de grootste internationale wedstrijd vanuit Barcelona. Ik heb er 2 goede duivinnen heen gestuurd ( “Pandora” en “Serena”) en enkele doffers die zich nog zullen moeten bewijzen. Zoals de verwachtingen zijn zal het een pittige vlucht worden, niet zozeer door de wind maar wel door de hoge temperaturen.

Iedereen weer succes komend weekend en tot volgende week.

 

 

 

 

 

 

By | 2020-07-28T13:07:43+00:00 juli 28th, 2020|Blog|