Weblog 28-08-2015

Het is al weer enkele weken geleden dat ik een nieuwe weblog op de site heb geplaatst.
Inmiddels zijn we nu enkele dagen terug van vakantie met het gezin in Frankrijk. Een van de hoofdredenen om grote fond te gaan spelen is het meer tijd hebben voor het gezin. Het fondseizoen duurt pakweg 10 weken daarna hebben we dus de mogelijkheid om samen met het gezin “gewoon” op vakantie te gaan. Op deze manier blijft deze intensieve hobby/sport ook acceptabel in het gezinsleven. De duiven zijn gedurende mijn vakantie wederom verzorgd door compagnon Willie-Jan en heeft mijn broertje Erik de jonge duiven ingemand zodat deze niets van hun opleiding gemist hebben.

De vakantie kwam ook als geroepen, niet alleen hebben we een zeer intensief duivenseizoen gehad, ook in het “prive” leven was het de laatste dagen voor de vakantie erg heftig en verdrietig. We waren in de gelukkige omstandigheid dat we in verwachting waren van gezinsuitbreiding, helaas heeft de natuur voor iets anders gekozen en maakte het geluk plaats voor verdriet. Het was dan ook goed dat we er een paar weken tussenuit zijn gegaan.

Op het duivenhok verloopt alles vrij rustig, de oude duiven zijn flink in de rui geschoten, ze zitten op dit moment met eieren of kleine jongen. Deze ronde en de volgende ronde mogen ze mooi eigen hun eigen jongen grootbrengen. Deze jongen zijn allemaal reeds gereserveerd. De ene ronde is verkocht en de andere ronde gaat naar mijn broertje voor zijn start in de duivensport. De jonge duiven hebben gisteren nog een vlucht gekregen van ongeveer 425 km. Dit was de finale van hun opleiding, de jonge duiven zijn flink kaal dus mogen nu rusten. Van de week zullen we deze selecteren zodat we weer helemaal op tal zijn voor seizoen 2016 wat vermoedelijk het laatste seizoen gaat worden op dit adres. Al enkele jaren overwegen we te gaan verhuizen en nu moet het er toch maar eens van komen. De kids en wij zouden graag wat meer ruimte willen in zowel het huis als tuin.

Afgelopen week had ik het genoegen een grote kampioen op de hokken te verwelkomen. AP Overwater uit Strijen kwam 2 jonge duiven brengen die zijn geboren uit de samenkweek. Vader van deze 2 schitterende jonkies is de “Nieuwe Dure”, momenteel de absolute topkweker op de hokken van AP Overwater. De moeder is onze nieuwe kweekparel “Aphrodite” schitterende dochter van “Olympic Miss Gijsje” en “Snelle Jelle”. Samen met AP hebben we de duiven bekeken en gefilisofeerd over de duiven. “Blue Beauty” hoort volgens AP op het kweekhok ipv het vlieghok waar ze nu zit, zelf liepen Willie en ik ook moet die gedachte en nu hebben we definitief de keuze gemaakt haar uit de vliegploeg te halen. “Blue Beauty” is een volle zus van “Kronos” ( 7e NPO/15e NAT Bordeaux 12.195p) en komt dus uit onze topkweekster “Golden Future” met “Ramos”. Ondanks dat er slechts enkele jongen van haar zijn geboren is ze reeds moeder van de 23e NPO en grootmoeder van de 9e nationaal Agen ZLU jaarlingen.

Naast deze Blue Beauty was AP erg gecharmeerd van Golden Future, Marcus, Suusje, Eros en Eris.
Zou het toeval zijn dat deze ook in mijn favorieten lijstje staan? Ik hoop dat zowel AP als wij veel succes gaan hebben met deze samenkweek.

Van de week ben ik nog benaderd om deel te nemen aan een forum. Ik heb hier positief op gereageerd. Niet alleen vind ik het wel leuk om te doen, ik denk dat dit soort initiatieven een positieve bijdrage leveren aan een gezonde duivensport. Zo selecteren wij ook onze bon aanvragen, wij menen dat geld gegenereerd uit de duivensport in de duivensport moet blijven om duivensport bevorderende activiteiten te financieren.

Van de week gaan we alle duiven voor onszelf in kaart brengen en verder selecteren.
Voor de jonge duiven specialisten, nog veel succes de komende weken.

By | 2017-03-27T11:35:16+00:00 augustus 28th, 2015|Blog|