Weblog 29-05-2022

Zoals beloofd zou ik vanaf nu weer met regelmaat een weblog plaatsen. Hierbij dus weer een nieuwe bijdrage. Gisteren hebben de duiven hun verste trainingsvlucht gehad en wel vanaf Issoudun.  Voor mijn duiven was de afstand in rechte lijn 560km en ze kregen het duidelijk niet cadeau. Het werd een vlucht met een dubbele smaak voor mij. Sinds vorige week is de verduistering gestopt en de training geïntensiveerd en de verwachting was dan ook dat de duiven vanaf dan wekelijks beter worden. “De remmen zijn eraf” is een uitspraak die ik dan meestal gebruik.  Mijn overjaarse duiven deden dan ook precies wat ik van ze verwachtte en hebben een goede stap naar boven gemaakt. Ze kwamen mooi en netjes op tijd aan en het resulteerde zelfs in enkele noteringen op de uitslag. De jaarlingen is echter een heel ander verhaal.

Zoals eerder geschreven hebben mijn duiven afgelopen week meerdere aanvallen van een roofvogel gehad wat ertoe heeft geleid dat er vele duiven 1 of meerdere nachten buiten hebben geslapen. Het koste me helaas 4 jaarlingen die of gepakt zijn of zichzelf kapot hebben gevlogen uit schrik. Toch heb ik besloten om alle jaarlingen ingemand voor de eendaagsefondvlucht en dat is denk ik toch een fout geweest. Ik vrees dat ik van mijn jaarlingen door alle onderschatte stress van de afgelopen week te veel heb gevraagd. Het resulteert in het ontbreken van maar liefst 5 jaarlingen.  Het was dus een heel heftige week welke een hoge tol heeft geëist.

Het peloton wacht op niemand en zo is dat hier ook…. Slikken en weer doorgaan maar prettig is het zeer zeker niet. Om de duiven zo goed mogelijk te laten herstellen hebben ze een dagje langer extra mineralen en electrolieten in het water. Gisteren hebben ze ook over het voer Joostmix recovery gehad en als ik nu in het hok kijk dan zitten ze er alweer aardig strak bij. Vandaag hebben ze genoten van een bad zoals elke zondag in het wedstrijdseizoen, in het badwater zit Balneo (Belgavet). Het maakt de duiven lekker zacht en ze ruiken ook nog eens lekker ;-).

Vanaf morgen wordt de training hervat met 90 min in de avond. Ik hoop dat de roofvogel genoeg heeft gegeten voor deze maand zodat we in rust kunnen werken naar internationaal Pau. Komende 2 weken krijgen ze nog een vlucht en vanaf dan gaan we ze zelf aan de gang houden.

Voor nu was dit het weer..

Nog 4 weken voor internationaal Pau

 

 

By | 2022-05-29T15:56:11+00:00 mei 29th, 2022|Blog|