Weblog 29-10-2020

Eind oktober en bijna ben ik ook klaar met kweken. Ik weet dat er vele liefhebbers zijn die zeggen dat het niet kan en mijn duiven het volgende seizoen de rekening betalen. Toch doe ik dit al sinds 2015 en dat bevalt me enorm goed. Niet alleen kan ik daardoor aan de vraag van jonge duiven voldoen, ook heb ik gemerkt dat de duiven het jaar erop later starten met het gooien van pennen. In jaren zoals deze is dat natuurlijk een enorm voordeel maar ook in een “normaal” seizoen geeft dit natuurlijk een kleine voorsprong. Het zijn altijd de details die het verschil maken tussen top 25 en top 100 nationaal denk ik altijd.

Ik durf te zeggen dat ik er in het seizoen echt alles aan doe om de duiven optimaal te laten presteren. Zoals bekend bij de lezers van deze website moeten mijn duiven enorm veel trainingsarbeid doen. Ze kunnen dit door selectie de afgelopen jaren prima aan echter elk jaar kregen ze na enkele marathon vluchten steeds een terugval. Op advies van oud collega en nu de man achter Team Hooymans België ( Gregory Beckaert) ben ik gestart met producten van Belgavet te geven. Ik ben hiermee gestart in 2019 en merkte daarbij een duidelijk verschil. De jaarlijkse terugval bij de vliegploeg kwam niet meer, en ook de allerlaatste jongen eind het eind van een loodzwaar kweekjaar bij de kweekduiven bleef achterwegen. De resultaten in 2019 waren ook zeer goed en voor mij zeker een reden om de Belgavet producten ook in 2020 te gaan toepassen. Inmiddels heb ik voor mijzelf een systeem ontwikkeld met deze producten waar ik me goed bij voel en de duiven het ook goed bij doen.
Ik zal de komende weken een schema opstellen ( zoals ik dat toepas) en plaatsen op deze site. Omdat ik in mijn weblogs al diverse keren heb laten vallen dat ik Belgavet producten gebruikte heb ik vragen gekregen over het hoe en waar te kopen.  Ik had er geen goede oplossing voor tot nu. De website www.pigeonfeed.be bezorgt ook in Nederland. Een enorm voordeel van deze website is dat de producten direct van de fabriek af komen en dus niet eerst maanden ergens op een schap staan. Voor de lezers die interesse hebben in deze producten mogen mij ook altijd contacteren.

Naast een goede systeem met bijproducten geloof ik niet in spelen zonder medische begeleiding. Zoals ook in de weblogs beschreven leg ik mijn vertrouwen bij Belgica de Weerd in Breda. Henk de Weerd is denk ik de beste dierenarts ter wereld als het gaat om duiven en met Domien en Jan heeft hij een prima team. Ik maak er geen geheim van producten te gebruiken van Belgica de Weerd en ook voor al mijn vragen of duiven die niet 100% zijn kan ik er altijd terecht. Ik ben vooral erg bezig met de luchtwegen. Als oud sporter weet ik hoe open luchtwegen belangrijk zijn om te presteren. Belgica heeft hier prima producten voor en kan je ook perfect adviseren wat en wanneer te gebruiken.

Al deze inzet in training, goede bijproducten, goede medische begeleiding, het beste voer en een top kwaliteit duiven hebben er toe geleid dat ik mijn mooiste prestatie tot nu toe heb gehaald. Deze week kwamen namelijk de uitslagen van de Europese asduiven en daarin bleek Mad Max dus de allerbeste te zijn. Mad Max is dus 1e Europese asduif marathon geworden en dat is zeker een nieuw hoogtepunt in mijn carrière. Ik heb hier de afgelopen week vele leuke reacties op ontvangen en daarvoor dan ook mijn dank.

Voor nu was dit het weer, tot de volgende.

By | 2020-10-29T14:35:58+00:00 oktober 29th, 2020|Blog|