Weblog 31-05-2021

Het is inmiddels de laatste dag van mei en op moment van schrijven is het 05:40uur. Het mooie weer waar we heel lang op hebben moeten wachten is eindelijk gekomen en na een paar dagen zon in het hok zien de duiven er gelijk een heel stuk beter uit. Over 8 dagen gaat het dan voor mij ook beginnen en dat betekend dat het wekkertje vanaf vandaag standaard rond 05:00 uur gaat en de ochtendtrainingen zijn begonnen. De eerste keer als je dan het hok in komt zo vroeg weten de duiven ook niet wat hun overkomt, ze snappen het niet zo lijkt het. Ze gaan maar moeizaam naar buiten en de eerste ochtendtraining is ook vaak wat korter. Als we een paar dagen verder zijn dan gaat het weer als vanzelf en weten de duiven weer wat er van hun verlangt wordt.

Voor de St. Vincent duiven zitten de voorbereidingsvluchten er inmiddels op, afgelopen weekend hebben ze nog een vlucht van 415km gehad. Het was een mooie vlucht en de duiven kwamen eigenlijk best aardig naar huis. De duiven welke gepland zijn voor St. Vincent ( 7 stuks)  waren bij de eerste 30% van mijn duiven thuis en dat zie ik toch wel graag. Opvallend is ook dat mijn beoogde eerst getekende voor Pau ( Helios) nu al 3 weken achter elkaar bij de eerste 3 duiven thuis is. Hij heeft zijn kompas in ieder geval al scherp staan.  Ik ben nu een week gestopt met verduisteren dus vanaf nu moeten ze per week beter gaan worden. Ik roep dit elk jaar weer en wonder boven wonder gebeurt dit dan ook echt. Ik merk dat ik ten opzichte van enkele concurrenten de eerste vluchten goed mee kom, daarna ga ik wat achter lopen en als eenmaal de remmer er af zijn halen de duiven die achterstand wel weer in. Natuurlijk is het geen vaststaand feit dat het ook dit jaar weer zo gaat dus hopen we er maar weer het beste van.

De duiven voor Pau en Agen zullen komend weekend nogmaals meegaan op een vlucht en dat zal normaal wederom Sermaises zijn dus 415km. De week erna zoek ik nog een alternatief van tussen de 200 en 300km maar deze heb ik nog niet gevonden helaas. Als ik niks kan vinden dan houd ik ze gewoon thuis, ze hebben dan al meer dan 2000 invlieg kilometers gemaakt en dat is eigenlijk wel voldoende.

Afgelopen zaterdag hadden de “noorderlingen” hun eerste krachtmeting op Limoges. Wat opviel aan de uitslag was dat vooral de mannen die er zelf veelvuldig mee op pad zijn geweest een heel beste uitslag maakte. Mijn naamgenoot Harold Zwiers en ook Arjan Beens wisten hun stempel echt wel weer op de uitslag te drukken. Wat ik aan Arjan zo knap vind is dat ondanks dat hij met flinke ploegen speelt hij toch bijna altijd aangewezen duiven voorop pakt. Ik ben daar een stuk slechter in. Maar goed, veel rijden lijkt dus noodzakelijk in een kwakkelend voorjaar als je op Limoges een knappe uitslag wilt maken! Veel inzet wordt vaak beloond blijkt wel weer. Ik was zelf aan het kijken bij een goede vriend in Arnhem, de uitslag viel hem wat tegen maar hem kennende zal hij zich wel herpakken op de grote nationale klassiekers. Hoewel ik zelf nog niet heb gespeeld dus zijn al wel de eerste referenties binnen gekomen van het seizoen. Auke Rekker, wint jaarlijks kopprijzen met de kruising van zijn “Roos” lijn met de “Golden Future” lijn. Nu op Limoges won hij een 4e NPO ( klk Frankenstein en GF)  en een 29e NPO Limoges ( klk Marcus en GF). Van Bart van de Bovenkamp kreeg ik ook een referentie. Hij had een duifje weggegeven uit een dochter van mijn “Eros” welke op Limoges een heel mooie 11e NPO won. Hoewel zelf presteren het allerleukste is geven deze referenties toch ook wel weer dat het met de kwaliteit op het kweekhok wel goed zit.

Op mijn site zal binnenkort een pagina worden gemaakt waar ik enkele beschikbare duiven te koop aan zal bieden. Het zijn dan duiven die speenklaar zijn en in mijn ogen iets toe kunnen voegen aan het kweekhok van een ander. Normaal doe ik dit via social media maar omdat ik al een blokkade had gekregen van facebook (verkopen van dieren mag niet blijkbaar) zal ik het eens op deze manier proberen.

Inmiddels is het 06:24 de duiven zijn nu een 70 minuten aan het trainen en gaan nog steeds goed….. wie weet wordt het dan toch nog wat dit seizoen 😉.

By | 2021-05-31T06:26:28+00:00 mei 31st, 2021|Blog|