Weblog 6-12-18

Het is 6 december en sinterklaas is het land alweer uit. Nog enkele weken en da kan het boek 2018 weer dicht. Het is dan januari 2019, een nieuw jaar met nieuwe kansen. Bijna iedereen maakt goede voornemens en hoopt dat 2019 het jaar gaat zijn waarin de wensen uit gaan komen. Voor mij staat 2019 ook weer voor vernieuwing. Ik heb me voorgenomen om dit jaar te gaan starten met Vloggen hetgeen inhoud dat ik een video verslag ga bijhouden over hoe ik mijn duivensport beleef. Dit moet een all-in worden van kweek t/m selectie dus uiteraard ook het wedstrijd seizoen. Waar word op gelet met het koppelen, hoe worden de duiven getraind en voorbereid voor hun vluchten. De eerste vlogs zullen wellicht wat rommelig overkomen, het is voor mij ook de eerste keer en hoop er naar verloop van tijd steeds beter in te worden. Deze vlogs zal ik gaan maken in het Engels, dit om een wat internationaler en dus breder publiek te bereiken. De weblogs op de website zullen wel gewoon blijven en in het Nederlands te volgen zijn.

Via deze link kun je de promo kijken voor deze vlog:

Abonneer je op dit kanaal ( gratis) en mis geen enkele vlog.

Dan terug naar de reguliere weblog. Ik heb na lang wikken en wegen besloten om de “Neo” op het kweekhok te zetten. Het was een moeilijke keus omdat ik graag win en met een dergelijke duif in de vliegploeg heb je een (bijna) zekere vroege notering op de vluchten. Ik heb momenteel een heel erg onervaren ploeg zitten voor 2019, het bestaat uit 20 tweejarigen en 26 jaarlingen. Geen grote ploeg dus maar hopelijk staat er weer een nieuwe topper op. De aankomende tweejaarse duiven hebben Agen ZLU gevlogen, het was een erg zware vlucht en het is moeilijk te zeggen hoe ze dit verteerd hebben. Deze ploeg zal worden verdeeld over de vluchten St. Vincent en Pau. Maar goed “Neo” zit dus definitief op de kweek, hij is 4e geworden voor de Olympiade en dus eerste reserve. Of hij dus wel of niet mag is afwachten maar ik ga ervan uit dat het deze keer niet is gelukt en dat ik moet proberen er over 2 jaar bij te zijn.

De vliegduiven zitten nu nog bij elkaar echter vanwege de zachte temperaturen beginnen ze alweer interesse te tonen in elkaar. Dit weekend zal ik ze daarom ook scheiden. Ik had dit graag eerder gedaan maar omdat mijn hokken momenteel vol zitten met duiven die nog weg moeten is het er nog niet van gekomen. Op 12 januari worden de kweekduiven gekoppeld voor de eerste ronde, de vliegduiven volgen 2 weken later. Van de kweekduiven worden de eieren verlegd onder de vliegduiven en zodoende hoop ik in enkele weken 2 weken voldoende jonge duiven te hebben. Om de koppeling voorspoedig te laten lopen zal ik de duiven wat bij gaan lichten. Ik start hier 10 dagen voor het koppelen mee. Voorheen voerde ik de duiven ook nog wel eens wat op maar daar ben ik vanaf gestapt. Het voer blijft dus tot aan het uitkomen van de jongen 50% Koopman, 25% gerst en 25% paddy. Wel krijgen de duiven van mij nog een wormtablet, ik behandel elk jaar 2x tegen de wormen, 1x voor de kweek en 1x eind april alvorens er stro in de hokken komt.

De komende week gaan we nog een keer puzzelen over de te maken koppelingen van de kweekduiven. Ik heb al wel een concept gemaakt hierover echter er kan altijd nog wat last minute gewijzigd worden. Ik heb na een jaar kweken met de duiven van Saarloos en De Poorter deze duiven nu een jaar op een zijspoor gezet. Ik wil graag eerst weten wat deze kruisingen doen alvorens ik het door mijn hele hok kweek. Komend jaar word er dus weer zoals vertrouwd gefokt met de duiven van Vd Berg, Beens en Jellema. Het zijn deze duiven die me alle successen hebben gebracht de afgelopen jaren.

Voor nu wens ik u alvast fijne dagen en mocht ik geen eerdere blog schrijven ook een fijne jaarwisseling. Voor de snelle onder ons succes met de kweek, de omstandigheden zijn perfect.

By | 2018-12-06T13:45:25+00:00 december 6th, 2018|Blog|